header pand 81

GROEPSWORKSHOP maak een portret met sjablonen

SNELLE VERSIE MET TWEE KLEUREN

>> HOME

Aan de hand van een foto maak je een sjabloon. Met dit sjabloon kun je verschillende versies maken van het portret, helemaal zwart-wit, rood en geel, zwart en zilver… Bijna alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Ton sur ton of juist heftige contrasten, net wat je mooi vindt.

Voor wie
Voor iedereen die het leuk vind om met zijn/haar handen bezig te zijn en iets moois te maken. Je hebt geen tekentalent of ervaring nodig! Ook jij kunt op deze manier een mooi, lijkend en kleurig portret maken van jezelf, je geliefde, idool, vader, moeder, zoon of dochter. Een leuke workshop voor groepen vrienden, collega’s, familie of kinderen vanaf 12 jaar. Deze workshop kan met een eigen groep vanaf 6 personen gegeven worden.

Voorbereiding
Twee 2 weken van te voren stuur je een duidelijke, karakteristieke portretfoto naar info@joos-illustraties.nl. Een goede verdeling tussen licht en donker in het gezicht is belangrijk. De afmetingen van de foto voor een optimaal resultaat zijn minimaal 1800 x 2400 pixels.
Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd. Als je speciale kleuren wilt gebruiken kun je dat bij het sturen van de foto doorgeven.

Hoe
Eerst bedenk je welke twee kleuren je gaat gebruiken. Je foto is zodanig bewerkt dat er alleen zwart en wit is over- gebleven. Je krijgt daar een afdruk van. Samen bepalen we welke kleur je het best kunt uitsnijden, meestal is dat de kleur die het minst voorkomt in de foto. Het doek wordt dekkend en zoveel mogelijk streeploos inclusief zijkanten voorzien van een laagje verf in de gekozen kleur. Als het doek ligt te drogen maak je het sjabloon, door één kleur uit te snijden. Als het sjabloon klaar is en het doek is droog is leg je het sjabloon op het doek en kun je met de andere kleur de uitgesneden vlakken invullen door te tamponneren.

Tijd
De duur van de workshop is 2,5 tot 3 uur. Datum in overleg.

Kosten
€ 25,00 inclusief koffie of thee, materiaal voor de sjablonen,
verf en 1 doek van 30 x 40 cm.

Deelname aan de workshop en betreden van de locatie is op eigen risico.

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar:
info@joos-illustraties.nl of te bellen naar 06 - 28 64 56 91 onder vermelding van de cursus, uw naam, adres, telefoonnummer en
e-mailadres.


portret met sjablonen

sjabloon snijden

tamponneren

kleurig portret

groepsworkshop vrijwilligers concordia

kleedkamer Theater Concordia